Honda Prelude Forum banner

Instalacja świateł przeciwmgielnych 3. generacji

125 views 4 replies 4 participants last post by  Dead_End  
#1 ·
Cześć, instaluję światła przeciwmgielne w Hondzie Prelude 2.0 SI z 1990 roku, która pierwotnie nie miała świateł przeciwmgielnych. Jestem zdezorientowany, co mam zrobić, ponieważ tylko prawa strona ma wtyczkę do światła przeciwmgielnego, a lewa nie. Nie mogłem też znaleźć miejsca na przekaźnik, ale była wtyczka do przycisku świateł przeciwmgielnych.
Image

#2 ·
Czy czytałeś jakieś opracowania? W końcu chcę też dodać światła przeciwmgielne do mojego 91 2.0si. Ale to będzie jeszcze trochę czasu.

#3 ·
Dodałem światła przeciwmgielne do modelu '89 S, który ich nie posiadał. Podobnie jak w Twoim samochodzie, mój był wyposażony w okablowanie tylko dla jednego światła przeciwmgielnego. Po prostu dodałem własne okablowanie i użyłem złącza, które znalazłem na złomowisku. To było w czasach, gdy na złomowiskach było mnóstwo trzeciej generacji. Być może będziesz musiał wykazać się kreatywnością, jeśli nie znajdziesz złącza z samochodu dawcy. Przekaźnik świateł przeciwmgielnych znajduje się w panelu przekaźników za panelem progowym po stronie kierowcy. Musiałem tylko podłączyć przekaźnik do pustego gniazda.

• Like
Reactions: Sam91
#4 · (Edited by Moderator)
Prawdopodobnie wystarczy poprowadzić dodatkowe dwa przewody od istniejącego złącza na drugą stronę. Najlepiej wewnątrz osłony wiązki przewodów dla lepszej ochrony.
Swoją drogą, od dawna nie widziałem amerykańskiej belki zderzeniowej. Zapomniałem, jaka była nieporęczna i ciężka.

#5 ·
Prawdopodobnie wystarczy poprowadzić dwa dodatkowe przewody od istniejącego złącza na drugą stronę. Najlepiej wewnątrz osłony wiązki przewodów dla lepszej ochrony.
Swoją drogą, od dawna nie widziałem amerykańskiej belki zderzeniowej. Zapomniałem, jaka była nieporęczna i ciężka.
Coś w tym stylu

Image