Honda Prelude Forum banner

1 - 20 of 33 Posts

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Discussion Starter #1
i got the new transmission in, but the car wont start.
it turns over, im pretty sure theres gas in the tank and its priming.
i think it may be the timing cuz for some reason the guy that was helping me took the distributor off.
any other ideas?

how to i adjust the timing?
 

·
Registered
Joined
·
2,789 Posts
put the motor at TDC and then try it again our dizzys you cant put 180 out so it can only go in one way and make sure all the vac lines are hooked back up
 

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Discussion Starter #3
im pretty sure i got em all hooked up, but if i missed one would that keep it from starting?
 

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Discussion Starter #5
yup.
and consistently too.
it just wont go vrrooooom!
lol
 

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Discussion Starter #7
im not sure if its getting spark, im pretty sure its getting fuel and pretty sure the pump is engaging.
 

·
Registered
Joined
·
1,354 Posts
If you were working in the transmission area, did you reconnect the spark plug wire that goes from the distributor towards the passenger fender?

I've carefully moved that out of my way before, and wondered why it wouldn't start. duh.
 

·
Registered
Joined
·
2,789 Posts
take a plug out and see if it sparks and check the wires....you could have broke the wire going to the coil while workin on the tranny
 

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Discussion Starter #10
wheres it at on the distributor?
is it this?

cuz i noticed that that wasnt on there, but i didnt see the plug to put on there and i dont really remember it being there before..
 

·
Registered
Joined
·
2,789 Posts
that would be it it goes to the coil on the pass fender well if it is unplugged plug it in and it will fire up ...probly
 

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Discussion Starter #12
i kinda suspected that was it.
i hope thats it, seems like it was just a simple problem.
cuz it fired up right away before.
 

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Discussion Starter #16
its only 8:45 here, but my car is at my dads shop.
and hes kinda anal sometimes so hell make me wait till tomorrow.
but id be willing to walk the mile just to see if my car starts. lol
but itll have to wait till like 1 tomorrow :[
cuz i have school in the morning.
:]
 

·
Premium Member
Joined
·
448 Posts
it'll probably start right up once you get that connected
 

·
Registered
Joined
·
1,712 Posts
Discussion Starter #19
thats exactly what mine looks like!
lol
sept mines white.
i still have the stock air box missing the tube that runs to the resonator too.
 
1 - 20 of 33 Posts
Top