S.O.S ! Bad Battery or Alternator? - Honda Prelude Forum : Honda Prelude Forums
Home Forums Albums POTM Garage iTrader Arcade
Register FAQ Insurance Members List Calendar Mark Forums Read Auto Escrow

PreludePower.com is the premier Honda Prelude Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-13-2015, 04:10 PM   #1
TheGreatKaiser
Newbie
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 3
TheGreatKaiser is on a distinguished road
S.O.S ! Bad Battery or Alternator?

Sup guys , looking for guidance here. So i have a 99 lude that was swapped to manual and i recently put in a P13 to support this change and fortunately it worked. But now i'm facing this dilemma in which my car dies out of no where. I put it in yesterday afternoon and it was fine until like noon today when i tried to relocate it at work. Would constantly just click which gave me the idea to charge the battery which i managed to for a couple hours and i managed to get around a bit but then it died on me in the middle of the street . Had my homie come and give me a jump and managed to get it on my street a couple blocks away before it did the same while i pulled on my street. My friend is suggesting it could be my alternator, maybe i needed to program the ecu to match the lude? Maybe the battery is Cheeks? Idk just spitballing here....but i don't want to make any hasty decisions just yet. Any ideas?

Picture just shows how i have the ecu plugged in that allowed me to drive the car. (When other harness was connected , D4 and 2 were lighting up on the cluster because i haven't changed it yet from auto to manual. didn't drive it when it showed up just because i wouldn't know what would happen if i did but when its unconnected the two lights don't show up).
Attached Images
File Type: jpg IMG_0402.jpg (95.4 KB, 0 views)
TheGreatKaiser is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-19-2015, 01:38 PM   #2
bmv2000
Lude Dude
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 103
bmv2000 is on a distinguished road
Try to swap in a known good battery. A bad battery not only will not hold a charge but can create all sorts of weird symptoms. Check battery voltage with and without car running.
bmv2000 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Honda Prelude Forum : Honda Prelude Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Security Question
Type the last 3 characters on the Prelude license plate displayed at the top left of the page: FSV _ _ _
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:06 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2002 - 2011, Preludepower.com
PreludePower Forums